NIOXIN

Åh så himla roligt att nu kunna presentera att Nioxins värlsberömda produkter nu finns på salongen, har flertalet gånger träffat Nioxins underbara säljare Ingela under hösten och nu kände vi oss redo!

Vad är då Nioxin?

Nioxin är en hårvårdsserie inspirerad av hudvården, för att leverera en avancerad behandling mot tunnhårighet, med kompletta och anpassade lösningar för att få hå att se tjockare och fylligare ut. Hårbotten är som en förlängning av huden i ansiktet och kräver lika mycket omsorg. Nioxin har då utformat ett produktsortiment för att stärka, ge näring och reparera håret från hårbotten.

Hur använder jag Nioxin?

Vill man kickstarta sin behandling börjar man med en salongskur. Derma Renew Theraphy – Förnyar hårbottenmöljön. Är som en ansiktsbehandling för hårbotten, tar bort döda hudceller & överflödig sebum för att öka hudförnyelsen, med upp till  34% snabbare än obehandlad hud. En sån här kickstart ger den perfekta grunden att börja resan mot ett mer välmående hår.

För fortsatt användning hemma väljer man genom en lättare analys på salong ut 1 av 6st skräddarsydda system, helt beroende på dina åkommor. Dessa system är uppbyggda på tre olika produkter som kommer främja en bättre hälsa i hårbotten. Metoderna är hämtade från avancerad hudvård och hjälper till att rengöra, otimera och behandla håret & hårbottenmiljön.

1. Nioxin Cleanser (Cleans) – Hjälper till att avlägsna sebum, fettsyror och smutspartiklar från hår & hårbotten som annars riskerar att täppa till hårsäckarna.

2. Nioxin Scalp Revitaliser (Optimase) – Ett lätt balsam som bidrar till att stärka hårets motståndskraft och kontrollera fuktbalansen.

3. Nioxin Scalp Treatment (Treat) – Innehåller antioxidanter och botaniska ämnen som bidrar till att skapa en sund miljö och en frisk känsla i hårbotten.

Detta tre-stegs system är grunden. Sen kan man bygga på mer om man är i behov av det.

Nioxins Intensivbehandlingar, framtagna för att ta itu med specifika tunnhårighetsproblem:

Hair Booster – För dig som upplever områden som framskridande vikar eller förtunnande hjässa. Appliceras på problemområden, kan ge en varm känsla och en temporär rodnad på huden. (Som lägger sig inom 15min.)

Deep Repair Hair Masque – Reparerar håret på djupet, stärker håret och reducerar risken att de bryts av. Ger ett mjukare hår som är lättare att hantera.

Diaboost med HTX – Ökar hårets diameter och gör hårstrået tjockare från rötterna. Det känns som du får 1000-tals fler hårstrån på huvudet.

Night Density Rescue – är nattbehandlingen för hårbotten, hjälper till att reducera håravfall pga. hår som bryts av och ger håret ett tätt och livfullt utseende. Resultat inom 90 dagar. Både män & kvinnor kan använda den, för alla hårtyper. Bibehåller fuktbalansen i hårbotten och lämnar inga spår på kudden. Appliceras i torrt hår, vare sig det är tvättat eller ej.

Ja, man kan i princip nörda ner sig hur mycket som helst. Men det jag tycker är oerhört intressant med Nioxin är att man går just emot de som står i skolböckerna under frisörutbilningen. Det är att man ska tvätta ofta, gärna varje dag, för att just bi behålla en bra balans i hårbotten. Under vår utbildning lär vi oss tvärt om – tvätta håret så sällan du bara kan… Det är just det här dom jag tycker är så intressant och verkligen vänder upp & ned på allt! Det ska bli så spännande att komma i gång med Nioxin på riktigt. Har än så länge bara jobbat med lite modeller på salongen och tvättat flera ”0behovs-kunder” med produkterna, den feedback jag fått hittills har varit super positiv! Jag menar, hur många där ute är det inte om lider av en torr hårbotten?! Typ alla. Typ alla tror också att det är mjäll man har och så går man och köper skräp i mataffären, tänker inte ens nämna namnet på produkten, för jag är helt övertygad om att alla vet vad jag pratar om. Eller så gör man fel 2, som många tror är rätt, man går till apoteket och köper skräp, som man tror är bra, för apoteket är bra på hår och hudvård eller? Jag fattar inte, får man problem med håret borde man ju gå till en FRISÖR, för de är ju just HÅR vi är utbildade på. (Hud borde man ju gå till en hudterapeut) Hör ni, jag är lite smått provocerad… hehe! Tillbaka till Nioxin, känslan av tresteg systemet är underbar, lätt svalkande och uppfriskande känsla, dämpar även om man har klåda. De kunder som hitintills blivit shamponerade med Nioxin tycker att de verkligen har varit super härligt både med doften av pepparmynta och känslan produkterna ger. Det är väldigt häftigt att en produkt som man lägger på huden faktiskt ger en sån effekt. Som en har uttryckt – Det känns nästan som att ha en halstablett i hårbotten! Så när det gäller tvätten, så säljer vi de i KIT. Shampo, Revitaliser & Treatment. Månadskit eller full stora förpackningar.

Nioxin är ju även helt fantastiskt om du har håravfall, både om du har det ärftligt eller om du tappar mycket hår vid stressade perioder i livet eller vid en graviditet. Det finns dessutom ett helt fantastiskt nattserum som man kan applicera varje kväll oavsett om håret är nytvättat eller inte. De ska minska håravfall. Har man mer punktvis tapp, tex tendens till vikar eller så kan man även använda produkten Hair Booster. Vill man i styling syfte kunna känna att man får ”fler hårstrån” kan jag varmt rekommendera produkten Diabooster!

Nu när de gått nästan  2 veckor av användningen på salongen och jag nu själv sitter och recenserar på prent vad jag tycker om serien – inser jag verkligen vilka hel grymma produkter det är!! Jag ska själv dra igång med ett kit tänker jag när jag klippt till min frisyr. Tog ur mina extensions här i lördags, så nu finns det utrymme för att orka tvätta håret lite mer! Kan även nu avslöja här på bloggen att vi kommer ha ett jätte spännande och roligt Nioxin-Event på salongen måndagen den 10/4  kl 11-17! Mer info om detta kommer, men boka av detta redan nu!

nioxin-2_large

nioxin_group_1