PERMANENT

Permanent! Har så dåligt klang på något vis… Men jag lovar att nästa vår kommer ALLA vilja ha detta. Vi är påväg in i en nytt hårsekel, jag tror att de kommer att bli helt galet. Om några veckor dimper de nya spolarna ner i brevlådan på salongen & jag hoppas att Olaplex får klart deras nya BOND-serie innan hösten! Tänk, kanske blir det så att du kan få plattågslockar av en strukturförändrande behandling?! Vem skulle inte vilja de! Nog om drömmar!

I veckan stod permanent på schemat, min älskade farmor. Hon  är nästan den enda som vågar sig på den här behandlingen, åh så min mamma såklart-emellanåt. Att rullar permanent idag är nästan ingen frisör som vill göra. Jag förstår inte varför, det är jätte roligt att rulla och själva behandlingen tycker jag är jätte kul. Om du jobbar med en serie som är enkel. Jag jobbar med Maria Nilas Structuriser Permanent, den har stopptid på verkningstiden och har kortat ned sköljtiderna, lockarna blir mjuka och inte spröda.

Då min farmor vill ha mest stöd av permanenten och volym från botten valde jag att rulla på mina i dagsläget största spolar grå/svarta. Behandlingen börjar med att man tvättar med djuprengörande schampoo, jag väljer Malibu C Un-Do-Goo, handdukstorkar håret och preppar med PRE-BOOST från Maria Nila. Rullar sedan upp håret på spolar och jag valde att rulla de 3 förstaframmår, och resten bakåt i ett traditionellt rullningsmönster. MN:s permanent har stopptid vilket jag trycker är helt fantastiskt skönt! Följer deras anvisningar om sköljtider och vid Fixeringsmomentet blandade jag enligt Olaplex tabell Ola & vatten för normalt hår och enligt beskrivningen skulle vattenblandningen slås direkt över fixeringen och verka i 10min. Sköljde sedan och avslutade med MN:s Aprés Balsam verkningstid 1-3min. Magiskt Resultat! Det är helt klart fler som behöver lite permanent i sitt liv! Kanske är de så att vi bara ska komma på ett nytt namn för den här behandlingen?

Permanent & Lättare toppning av Farmor Februari 2017.

FARMORPERMANENT2 FARMORPERMANENT3 FARMORPERMANENT4 FARMORPERMANENT5 FARMORPERMANENT6

Trevlig Helg!

/Johanna