Vi använder sockerpasta och oss oss kan du Sugaring hela ben, bikinilinje, halva ben, bringa, rygg, armhålor, armar, mage, överläpp och haka.

Sugaring är en forntida Egyptisk teknik från början, men allt började för professionella sockring i Nordamerika, sedan har det spridit sig till större delen av Europa och mer nyligen även Asien.

Body Sugaring är en säker, skonsam och effektiv metod för att extrahera hår från hela kroppen, på både kvinnor och män, och även barn/ungdomar. Avancerad kroppssockring (body sugaring) erbjuder många unika fördelar!

Den viktigaste fördelen jämfört med de flesta alternativa behandlingssätten är även helt avgörande för en lyckad hårborttagning. Vår sockringsteknik extraherar håret i dess naturliga växtriktning och gör även så när håret fortfarande är i början av sin tillväxtfas. Detta eliminerar risken för avbrutna hårstrån, onödigt obehag, irritation och inåtväxande hårstrån. Sockerpastan fungerar samtidigt som peeling och avlägsnar alla torra och döda hudceller.

Resultatet: Slät och vacker hud, utan de obehag som ofta upplevs med andra metoder.

Sockerpastan är 100 % naturlig.
Det finns inga kemiska tillsatser, inga hartsvaxer och är härligt ätbart. Ja, du läste rätt, du kan till och med äta sockerpastan!

Sockerpasta fastnar inte leva hudceller –mindre smärta.
Alla våra sockerpastor är vattenlösliga och fäster inte vid levande hudceller, förklaringen är att levande hudceller är fulla av näringsämnen och fukt. Sockerpastan och sockring teknik exfolierar bara döda hudceller och vår hudvård produkter rengjorda hårstrån, sockerpastan fäster även i de minsta vellus hårstrån (persika fuzz). Resultatet blir en mycket mildare behandling vilket är mycket välkommet vid behandling av känsliga områden och känsliga hudtyper.

En starkt bidragande orsak till varför kroppssockring är så mycket mindre smärtsamt än ex traditionell vaxning är just det faktum att sockerpastan endast fäster vid hårstråna och inte huden däremellan.

Sockerpasta är 100 % hygienisk– absolut ingen ‘double-dipping’

  • Våra utövare återanvänder aldrig använd sockerpasta.
  • Använd sockerpasta kasseras efter varje behandling.
  • Bakterier överlever inte i höga koncentrationer av socker.

Varje enskild faktor ovan eliminerar risken för korskontaminering mellan kunder. SugarMe Esthetics är alltid säkert.
Vi är även stolta att kunna meddela att vår sockerpasta är 100 % biologiskt nedbrytbar. Du som kund behöver aldrig mer vara orolig för “dubbel-doppting“(double-dipping), varje gång ny sockerpasta tas från behållaren används nya, rena handskar eller spatlar.

Du behöver aldrig mer raka dig eller plocka hårstrån mellan behandlingarna, du behöver heller aldrig mer låta håret växa ut före en behandling.
Sockring tekniken kräver bara 3 mm (!) hårutväxt för att en behandling ska kunna genomföras med lyckat resultat. Det eliminerar behovet av att förbereda hårutväxt inför salongbesök och den frustration det kan innebära att vänta på att utväxten blir tillräckligt lång för att kunna behandlas. I och med att det behövs så kort hårutväxt för att ett lyckat resultat ska uppnås så lämpar tekniken mycket väl för oönskad ansiktsbehåring.

Sockring är fantastisk för alla! Båda könen, för alla åldrar, alla hudfärger och alla hårtyper!

Ingen risk att bränna huden!

Utbildade och certifierade utövare breder sakta ut den avancerade sockerpastan på huden för hand. Sockerpastan håller en behaglig ljummen temperatur. Det är där det magiska börjar för våra kunder. När sockerpastan “masseras” in i huden sippra den in i hårsäckarna och fungerar samtidigt som glidmedel vid extraheringsfasen. Det gör att håret “glider” ut mycket behagligare än vid ex. traditionell vaxning. Resultatet blir en komplett extraktion av håret, utan brutna hårstrån!

Och hur känns det? Faktum är att många av våra kunder faktiskt somnar under behandlingen. Första gången känns alltid mest, sedan sitter hårstråna lösare och extraheringen går ännu lättare. Nu är det äntligen smidigt att ta bort oönskat hår!

Alla SugarMe Esthetics sockring utövare är utbildade och certifierade i Advanced Body Sugaring, detta säkerställer högsta nivån av utbildning i branschen.
För att få använda Body Sugaring krävs att utövaren blivit certifierad. För att bli det måste han eller hon deltaga i en tvådagars utbildning. Därefter måste eleven genomgå och klara både en skriftlig och en praktisk examination. Därefter är det många som väljer att ta sina färdigheter inom avancerad kroppssockring till ytterligare en nivå genom att vidareutbilda sig på: Perfect Bikini, Perfekta ögonbryn, manlig kroppssockring och professionell hud & hemvård!

Vad är sugaring/ kroppssockring?

Avancerad teknik för kroppssockring är den mest skonsamma och effektivaste metoden för hårborttagning, för alla hudtyper och alla texturer på hår. sockringtekniken extraherar smärtfritt håret i sin naturliga växtriktning, och gör så även när håret fortfarande är i början av sin tillväxtfas.

Fördelar vid sockring

Aldrig mer: Brutna hårstrån, onödigt obehag, hudirritation och inåtväxta hårstrån. Resultatet är: Smidig, vacker hud utan de besvär som andra tekniker för hårborttagning kan ge.